Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

οι συντροφοι μου απαντουν...


συντρόφισσες και σύντροφοι από την καταληψη πραποπουλου θεωρησαν σκοπιμο να απαντήσουν στο αυτοκόλλητο των κεραμιδόγατων με τον παραπάνω τρόπο. Προς το παρόν αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη το περιεχόμενο του.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΑΜ ΦΑΤΑΛΕΣ

Dani είπε...

τρολλια ειναι?
γιατι αν δεν ειναι, ειναι μεγαλη ξεφτιλα

Unknown είπε...

τι εννοείς τρολιά;

Dani είπε...

εννοω να το φτιαξανε για πλακα...αλλα τωρα που το ξαναβλεπω παραειναι σοβαρο

Ανώνυμος είπε...

συντρόφισσες κ σύντροφοι "απάντησαν" στο αυτοκόλλητό σου έτσι; αυτό με συγχωρείς αλλά λέγεται πολιτικός τραμπουκισμός κ όχι κριτική, ούτε απάντηση. είναι γνωστό ότι βρωμάει σεξισμό, πατριαρχία κ ομοφοβία ο χώρος της αντεξουσίας, αλλά ότι υπάρχουν τόσοι φαλλοί που τρέμουν για τα προνομια τους κ δε χάνουν ευκαιρία να μας το θυμίσουν πάντα με εκπλήσσει, συχνά ευχάριστα. Φανταζομαι θα παίζει απογοήτευση αλλά μην ξεχνάς ότι καλό είναι να έρχονται στιγμές που χωρίς αμφιβολία μας δείχνουν, αν όχι με ποιους θα πάμε κ ποιους θα αφήσουμε, τουλάχιστο ποιους έχουμε απέναντι.

ελενη

Ανώνυμος είπε...

Με σαφή επίγνωση του εύρους του ρίσκου να φανώ κι εγώ ένας από τους 'απέναντι' και ξεκαθαρίζοντας πως δε στερούμαι ετερότητας και αλληλεγγύης με άτομα και ομάδες που ιεραρχούν τα ζητήματα του φύλου ως το κυρίως πεδίο δράσης τους, πιστεύω πως το περιεχόμενο του αυτοκολλήτου-'απάντησης' έχει βάση. Δεν θα αναλύσω προς το παρόν τη βάση που θεωρώ πως έχει αλλά θέλω να τονίσω πως είναι ολίγον τι εριστικό για ευνόητους λόγους..

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω στο τελευταίο σχόλιο πως η βάση που θεωρώ πως έχει δεν βρίσκεται στην -όντως σεξιστικότατης καταγωγής- καταληκτική αντίληψη πως όποιοι/ες ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά είναι ανέραστοι/ανοργασμικοί και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ένα ποτισμένο από την πατριαρχία μυαλό προκειμένου να τα απαξιώσει.

Ανώνυμος είπε...

αχαρακτήριστη απάντηση απο ενα χώρο που θα περίμενε κανείς διαφορετική στάση στα ζητήματα αυτά και που βρωμάει κρυφο-σταλινισμό, σεξισμό, πατριαρχία.
η απάντηση αλλοιώνει το περιεχόμενο του αρχικού αυτοκόλλητου καθώς αυτό δε βάζει "σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα του φύλου" αλλά λέει "χωρίς να αναφέρονται ρητά στα ζητήματα του φύλου", δε λέει πως "η πατριαρχία είναι το μοναδικό καταπιεστικό βίωμα" αλλά "πως η πατριαρχία είναι ενα καθημερινό βίωμα", δε λέει "οτι το έμφυλο πρέπει να είναι το μοναδικό πράγμα στην πολιτική τους ατζέντα" αλλά ότι "όταν το έμφυλο δεν χωρά στην πολιτική τους ατζέντα".
όλες οι παραπάνω αλλοιώσεις βρωμάνε κρυφο-σταλινισμό, καθώς αποκρύπτουν τα ζητήματα που θέτει το αρχικό αυτοκόλλητο, και δεν μπαίνουν στον κόπο να συζητήσουν όλα αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα που τέθηκαν απο τα επαναστατικά κινήματα των δεκαετιών 60-70, παραμένοντας σε ενα στείρο δήθεν αντι-εξουσιασμό που υποβιβάζει σε δεύτερη μοίρα θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις και στην καθημερινή ζωή. είναι διαφορετικό να λές οτι "όποιος μιλάει για επανάσταση και δεν συμπεριλαμβάνει στην πολιτική του ατζέντα και τα ζητήματα φύλου, ΔΕΝ είναι επαναστάτης, ό,τι και αν λέει" και διαφορετικό να πείς οτι" όποιος μιλάει για επανάσταση και δεν θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα ΜΟΝΟ τα ζητήματα φύλου κλπ.."
έχει τεράστια διαφορά! και φυσικά ΝΑΙ, όποιος δεν βάζει στην πολιτική του ατζέντα θέματα φύλου είναι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ό,τι και να λέει. να τελειώνουμε με αυτές τις υποκρισίες. ευτυχώς οι μάσκες πέφτουν κάθε τόσο και ξέρουμε με ποιούς/ες έχουμε να κάνουμε.
η κατάληξη δε της απάντησης δείχνει οτι οι άνθρωποι μπερδεύουν τη βουρτσα με την πούτσα.

Αλεξάνδρα

Ανώνυμος είπε...

Πες στους " συντροφους": σ'αγαπω μα κουραστηκα να περιμενω. Ελεος.

Ανώνυμος είπε...

μία αηδία σκέτη...

wanna be Σταλινικος είπε...

μονο υβρεις και αφορισμούς βλέπω.
Επιχειρήματα έχετε ή δεν αντέχετε στη κριτική; Τέρμα με το απυρόβλητο.

Υπαρχει αρκετός χώρος στη Σιβηρία για γιαλαντζί φεμινιστές...

Ανώνυμος είπε...

@ wanna be Σταλινικό

Λοιπόν, φίλε λες να έχει αρκετό χώρο στη Σιβηρία; θα χαρώ πολύ να με στείλεις εκεί... απλά θα περιμένω λίγο μέχρι να κάνεις την επανάστασή σου μαζί με τους φίλους σου... όταν την κάνετε, πες το μου για να μη χάσω το πρώτο τρένο με εισιτήριο μόνο για το πήγαινε.

Οι διαθέσεις των αντι-φεμινιστών και των αντι-αντισεξιστών γίνονται εμφανείς μόλις έρθουν σε άβολη θέση λόγω των προνομίων που έχουν απέναντι σε όλες όσες πολιτικοποιούν την κατάσταση του φύλου και της σεξουαλικότητας. Χαρακτηριστική εξάλλου είναι η φράση σου: "Τέρμα με το απυρόβλητο." που σημαίνει πως μέχρι τώρα δεν γινόταν καμια κριτική στο φεμινισμό και πως τώρα είναι ο καιρός να ξεκινήσουμε. Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι ολοφάνερη, από τη στιγμή που για να μπουν στην πολιτική ατζέντα του ανταγωνιστικού κινήματος τα παραπάνω ζητήματα έπρεπε να περάσουν (και περνούν ακομα, όπως είναι εμφανέστατο) απο 400 κύματα. Να φανταστώ πως αυτό δεν το γνωρίζεις έτσι; Όπως και οι ακροδεξιοι θεωρούν πως η Ελλάδα διοικείται από κομμουνιστές, έτσι κι εσύ θεωρείς πως δεν γίνεται καθόλου κριτική στο φεμινισμό και ήρθε η ώρα να γίνει με το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο.

Υπάρχει βέβαια και το γεγονός πως οι άνθρωποι που έστησαν το δεύτερο αυτοκόλλητο είπαν πως και οι ίδιοι το θεωρούν σεξιστικό (από τη στιγμή που αναπαράγει το στερεότυπο πως όσες και όσοι ασχολούνται με τέτοια ζητήματα είναι ανοργασμικές και ανέραστοι aka έχουν μια σωματική έλλειψη). Αυτό βέβαια, δεν έχει καμια σημασία για κανέναν.....

Αλλά όπως μας είπαν και καποιοι σύντροφοι στην κατάληψη "εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται". Ας αφήσουμε λοιπόν, τα όπλα της κριτικής για να πιάσουμε την κριτική των όπλων....



υγ1 πραγματικά απελπιστική η κατάσταση....


απολίτικος καταστασιακός*

Ανώνυμος είπε...

το βασικο ειναι να μην υπαρξουν προβληματα στυσης

Ανώνυμος είπε...

"ότι είπαμε παλιά ισχύει"
και...
"ό,τι υπάρχει δεν είναι ό,τι μπορεί να υπάρξει, είναι η άρνηση του"

Ανώνυμος είπε...

argisan alla se piran xabari kai se douleuoun
filaki ;-)

ξεναγός νεκρόπολης είπε...

μην μασάς.

η άδεια οφθαλμίατρου, είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθεί...
οπότε μην πολυσκάς...

γιατί ΔΕΝ είναι δικό σου ζήτημα το αν θα δουν κάποιοι πέρα από την πούτσα τους...

αυτό που όφειλες το έκανες.
από κει και πέρα, βιβλία υπάρχουν, κόμματα υπάρχουν, σύνδεσμοι ομάδων υπάρχουν.

ΠρώηνΕρωτοχτυπημένοςΜεΣο είπε...

http://balloondenied.blogspot.com/
απο μένα για σας,αα και βάλτε και αλλες επιλογες στην ψηφοφορία,δεν μας καλύπτουν αυτές.. συντροφικούς χαιρετισμούς..

Ανώνυμος είπε...

Το αυτοκολλητο απο μονο του σαν κριτικη ως προς καποιους-ες που οντως επικεντρωνονται σχεδον μονο στο ζητημα του φυλλου (αν παρεις την τελευταια προταση σαν παιδικο χιουμορ) δεν ειναι κακο.
Αλλα σαν απαντηση ειναι απλα ηλιθιο γιατι αλλαζει τα λεγομενα του κανονικου.
Τωρα γενικα απο προσωπικη εμπειρια δε θεωρω οτι υπαρχει μεγαλο προβλημα ματσο - αντρικων συμπεριφορων στο

MasterOfDeception είπε...

http://www.vrahokipos.gr/bookcase/46-eikonomia/74-antiexousiastikos-xoros-ora-miden.html?start=6

Ανώνυμος είπε...

http://skya.espiv.net/2011/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/5-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B1%CE%B1-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF/

Ανώνυμος είπε...

απαράδεκτη η "απάντηση", αλλά γιατί εξακολουθούν αντισεξιστές/στριες να ομιλούν και να γράφουν αποκλειστικά σε θηλυκό γένος? (π.χ. "είμαστε πολλές")

φεμινίστρια όσο χρειαστεί είπε...

"απαράδεκτη η "απάντηση", αλλά γιατί εξακολουθούν αντισεξιστές/στριες να ομιλούν και να γράφουν αποκλειστικά σε θηλυκό γένος? (π.χ. "είμαστε πολλές") "

γιατί δεν ξέρω αν τοχεις πάρει χαμπάρι αλλά στην ετεροπατριαρχιακή κοινώνία μας, όλοι λένε πολλΟΙ κιας υπάρχει μόνο ένα αρσενικό....

Γνώρισα τις κεραμιδογατες (και χαίρομαι πολύ )πρόσφατα και έχω το αυτοκόλλητο αυτό πάνω στον υπολογιστή μου...δεν εκπλήσσομαι με την απάντηση..
Ως μέλος φεμινιστικής ομάδας εδώ στην Γαλλία βιώνουμε τα ίδια σεξιστικά σχόλια από αντιεξουσιατικές ομάδες...

Εχουμε δρόμο ακόμα.....!!

howfireworks είπε...

Η μαλακία με τα ζητήματα φύλου μέσα στο κίνημα είναι ότι προάγουν των ανταγωνισμό μεταξύ συντρόφων και συντροφισσών.

Κυρίως επειδή οι σύντροφοι βρίσκουν τα ζητήματα αυτά δευτερευούσης σημασίας, ενώ οι συντρόφισσες βλέπουν στο πρόσωπο του συντρόφου, τον εχθρό τους.

Στην προκειμένη περίπτωση, το αυτοκόλλητό σας ήταν αξιοπρεπέστατο. Έβαζε το ζήτημα του φύλου όπως ακριβώς πρέπει να τίθεται. Ως ένα κομμάτι του κοινωνικού ανταγωνισμού. Ως ένας από τους τρόπους συγκρότησης αναπαραγωγής του καπιταλισμού. Ως μια πολιτισμική δύναμη δημιουργίας αναγκών τις οποίες μόνο η κατανάλωση υποτίθεται ότι μπορεί να ικανοποιήσει.


Μαλακία να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που περπατάνε ανάμεσά μας στον δρόμο και που νομίζουμε πως μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους. Κυρίως μαλακία που μπορούν και ξεστομίζουν λέξεις όπως κοινωνική ανατροπή, εξέγερση, αυτοοργάνωση, και αναρχία.

Γι' αυτούς μόνο ντροπή αξίζει.